Home

Michael Jackson In Memoriam
27 maart 1942 - 30 augustus 2007

Michael Jackson overleden (30-08-2007)
Op 30 augustus overleed de bierschrijver Michael Jackson in zijn huis in Londen. Hij is van enorme betekenis geweest voor onze biercultuur. Vanuit Amsterdam waar hij in de jaren zeventig als journalist ging werken ontdekte hij het Belgische bier. Hij schreef er over, lang voordat de Belgen zelf in de gaten kregen wat een enorm rijke biercultuur zij hadden. Jackson was de grootste en beroemdste auteur over bier, zijn boeken en columns zijn een inspiratiebron voor velen geweest.
Hij debuteerde in 1977 met de World Guide to Beer. Voor velen van ons, ook voor mij, was de vertaling hiervan als Spectrum Bieratlas het boek der boeken. Daarna schreef hij zeker nog een tiental andere bierboeken en ontelbare publicaties over bier. Jackson publiceerde ook een aantal werken over malt whisky. Michael Jackson bezat een enorme kennis over Belgische bieren. Als eerste beschreef hij alle verschillende bierstijlen en soorten, hij voorzag ieder bier van een unieke smaakomschrijving wat hij als geen ander kon. Michael Jackson was een zeer beminnelijk en vriendelijk mens. Hij bezat een enorm brede kennis en was een scherpe waarnemer die veel aandacht had voor het menselijke aspect.
De dood van Jackson is een enorm verlies voor de bierwereld. Een dag na zijn overlijden werd Michael Jackson op het Beer Weekend in Brussel in de Magdalenakerk herdacht tijdens de viering van Sint Arnoldus. Ook op de Academische zitting van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers in de Gotische zaal van het stadhuis in Brussel namen de Belgische brouwers en andere aanwezigen een minuut stilte in acht.

Theo Flissebaalje 

 Michael Jackson overleden


(World Beer Cup, april 2006)

other websites about Michael Jackson:

Michael Jackson the Beerhunter
The British Guild of Beer Writers
Morning Advertiser
Brookston Beer Bulletin
Seen Through a Glass


2007 Bier Informatie Reacties en commentaar: webmaster